vrijdag 29 april 2011

Lees de kleine lettertjes


Soms betaal je lesgeld in de school van het leven. Of zoals Dave Ramsey het noemt: belastingheffing op stommiteit. Deze maand was het mijn beurt weer. Of eigenlijk “The Huzzband”s beurt.

Probleem: de kleine lettertjes van een contract. Hij wilde graag studeren. Heeft zich ingeschreven bij een instituut voor volwasseneneducatie. Hij heeft echter de kleine lettertjes niet gelezen. De opleiding begint namelijk elke maand. En als je je inschrijft voor een bepaalde maand, staat in hun algemene voorwaarden, dat zij je niet hoeven te plaatsen in die maand. Zij hebben echter binnen 6 maanden de tijd om je te plaatsen in welke maand dan ook, en mogen je dat een maand van tevoren laten weten. Jouw opzegtermijn is echter ook een maand, dus het kan zijn dat je maar heel kort de tijd hebt om aan te geven dat je in die maand niet kan starten met de opleiding.

Dat is dus met “The Huzzband” gebeurt. Hij was niet in Nederland. Ze hebben hem geschreven dat hij de maand erop kon beginnen. Hij komt terug en beseft dat hij dat niet op zo een korte termijn kan regelen met zijn werk. Hij probeert zich uit te schrijven, maar de termijn van opzegging is al verstreken. Conclusie: boete van ruim €900,-. En geen bezwaarprocedure of rechtsbijstand die je kan redden, want de inschrijving is een bevestiging dat je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden.

Les geleerd:
  • Lees altijd de kleine lettertjes, ga na wat dat betekent en hou je aan de termijnen die gesteld zijn in de algemene voorwaarden
  • Maakt niet uit hoe kort je in het buitenland zit, machtig altijd iemand om je zaken waar te nemen;
  • Als iemand je iets telefonisch toezegt, zorg er dan voor dat je dat schriftelijk bevestigt krijgt;
  • En last but not least, als je een opleiding naast het werk wilt doen, overleg dat dan ruim op tijd met je werkgever over mindering van je uren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten